Türk Şehri Kerkük 25 Kasım 2021’de Peşmerge tarafından teslim alınıyor!

Kerkük 25 Kasım 2021’de Peşmerge tarafından teslim alınıyor!

Cihat Yaycı Paşamızın çağrısıyla bu paylaşımı yapmaktayım. Dünyada bulunan tüm Soydaşlarımıza ve Kurumlarımıza ve Devletlerimize çağrımızdır Irakta soydaşlarımıza yapılan haksızlıklara sessiz kalmayın. Kerkük Türk toprağıdır. Dünya Türk’leri (turkbirligi.com.tr) olarak buna asla sessiz kalamazdık.

Cihat Yaycı Paşamızın videodaki sözleri:

Arkadaşlar bu akşam, size çok önemli beni çok tedirgin eden aslında milletimizi de tedirgin eden ancak maalesef kamu oyumuzda pek duyulmayan bir gelişmeyi aktaracağım. Kerkük’e 25 Kasım 2021 tarihinde peşmerge, merkezi hükümetle birlikte giriyor ve daha sonra Kerkük’ün asayişi peşmergeye devrediliyor. Türkmen şehri Kerkük bir peşmerge şehrine dönüştürülüyor. Buna karşı sessiz kalınmaması ve gerekli itirazların yükseltilmesi yüksek sesle söylenmesi buna razı olunmaması gerektiğini canı gönülden hissediyorum söylüyorum, her kesi tepki göstermeye davet ediyorum. Devletimizin ilgili kurumlarını bütün Irak Türk’lerinin derneklerini bu konuda itiraza ve seslerini duyurmaya çağrı yorum. Binlerce yıllık Türk şehri Kerkük resmen işkal ediliyor hem de sessiz sedasız kopartılıyor buna gönül dayanmaz.

Yazar: Kürşat Keskin