İki Gövde Bir Baş İşte Azerbaycan Türkiye
Politika

İki Gövde Bir Baş İşte Azerbaycan Türkiye

3 Ekim 2019 da temelleri atılan Türk Keneşi Nahcivan’da Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye arasında bir birliktelik oluşturulmuştur. Gözlemci Macaristan, Türkmenistan derken bir Türk sofrası kurulmuş.

İki vücut bir baş diye sıkça tarif eden Azerbaycan başkanı Aliyev’in heyecanı tüm gençleri ateşlemiş olduğunu Karabağ Azerbaycan’dır Koordine etme Derneği‘nin İkincisi olan etkinliğinde derinden hissedilmiştir.

Hakikaten Azerbaycan’ı candan etkileşimi geçen aydaki zoom toplantısında da hissedilmişti. Gençler canlı, yerinde duramayan genç taylara benziyordu. Hiç bir engel tanımayacağı, çalışacak ve hedeflenen Türk birliği bayrağını, umursamaz dünyanın gözüne sokacağım, der gibiydi.

Dünyanın dört bir yanındaki Azerbaycanlılar seslerini duyururken ermeni diasporasının bugüne değin yaptıkları tanınırlığın babuçu dama atılacak gibi.. 500 bin ermeni ABD de etkin ve varlıklı hayat sürerken, yatırımlarını Ermenistan’a kaydırmamışlar, halk 19.yüzyıl izleri içinde, fakir yaşamlarını sürdürmektedir. Ki toprak olarak gözleri her zaman Azerbaycan ve Türkiye üzerindedir. 12 Kasım 2021 deki Karabağ da Ermenilerin uğradığı hezimetin baş mimarlarından iha yı da Azerbaycan üretmeye başlamıştır. 2 bin ermeniyi yol boyuna sıra sıra deviren iha konvansiyonel demir ebabil kuşları tarih yazmışlardır. Hocalı katliamı da hiç bir zaman unutulmamış, 30 yıl boyunca canımız hep yanmıştır. Azerbaycan yanar, biz yanarız. Şimdi bu güzel derneğin etkinlikleri içimizi ferahlandırmakta, acılarımızı dindirmektedir. Karabağ, Hocalı’daki katliamlar dünyanın gözü önüne serilmesinin yanında Türkiye’nin can kardeşinin evinde birlik, beraberlik, gençler arası fikir, proje paylaşımları, Türk dünyasına gelecek tehditler, fırsatlar tartışılacak, ekonomik, sosyal, kültürel çalışmalara hız verilecektir.

Dernek koordinatörü Doç. Dr. Elvin Abdurrahmalı hocamızı bu etkinlikteki başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Diğer Türk Cumhuriyetlerine de bu heyecanlı genç buluşmaları artsın diyoruz.

Yazar: Nurten Canbasoğlu Karabağ Azerbaycan’dır Koordine etme Derneği Üyesi

Nurten Canbasoğlu Karabağ Azerbaycan’dır Koordine etme Derneği Üyesi