Azerbaycan Cumhuriyetinin 105. Kuruluş Yıl Dönümü İstanbul’da Kutlandı

İstanbul’da KİAMP-“Karabakh is Azerbaijan” Milli Platformu Türkiye Cumhuriyeti Genel Koordinatörlüğü bünyesindeki Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği tarafından Tedev-Türk Edebiyat Vakfında Demokratik Azerbaycan Cumhuriyetinin Kuruluşunun 105. yıl dönümü ve Haydar Aliyevin 100. Yılında anım Konferansı gerçekleştirilmiştir. Tedev-Türk Edebiyatı vakfında gerçekleşen konferansın açılış konuşmasında Tedev Başkanı Serhat KABAKLI, Mavi Vatan Doktrininin müellifi Tümamiral Cihat YAYCI, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının Ekonomik Politikaları Kurulu üyesi Dr Hakan YURDAKUL ve Güvenlik ve terörizm Espiyonaj psk harp uzman Dış operasyonlar daire başkanı Dr Erdal ALACA tarafından gerçekleştirilmiştir.

Konferansın panel konuşmacısı ise Diplomasi Uzmanı ve KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformunun Türkiye Cumhuriyeti Genel Koordinatörü Dr Elvin ABDURAHMANLI tarafından gerçekleştirilmiştir.

Tümamiral Cihat Yaycı Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin ebedi olduğunu ve yıllardır değişmeyen tek gerçekğin Türkün Türkten başka dostu olmadığını ve bu Birliği Türkiye-Azerbaycan İkinci Karabağ savaşında göstermiştir.

T.C Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Dr Hakan Yurdakul Türkiye ve Azerbaycanın gerk askeri, gerek turizm gereksede ekonomik alanda da en çok yakın olduğu ülkelerdendir. Gelecekte Zengezur koridorunun açılmasıyla ekonomik alanında Türkiye Azerbaycan bölgedeki büyük ekonomik güç olacağını ifade etmiştir.

Konferans konuşması esnasında Diplomasi Uzmanı ve KİAMP-Türkiye Genel Koordinatörü Dr Elvin ABDURAHMANLI günümüzdeki Azerbaycan Cumhuriyeti 1918 yılında kurulan ve 23 ay ayakta kalmayı başaran Demokratik Azerbaycan Cumhuriyetinin varisi ve devamcısıdır. Sn ABDURAHMANLI İlaveten günümüzde planlanan gelecekte açılacak olan ZENGEZUR koridorunun Azerbaycan-Türkiye ve Türk dünyası için önemli bir stratejik koridor olmasını ve gelecekteki büyük ipek yolu projesinin ana hattının bu koridorun oluşturduğunu belirtmiştir. Azerbaycanın son 30 yılda gerek ekonomik gerekse askeri stratejik alanlarda büyük ilerlemeker kaydederek Kafkasya bölgesinin iyi ordusuna sahip olduğunu ifade etmiştir. Konferans sonunda gençlerin ve katılımcıların soru ve cevapların ardından Plaket taktimi yapılmıştır.

Azerbaycan Cumhuriyetinin 105. Kuruluş Yıl Dönümü İstanbul'da Kutlandı

İstanbul'da KİAMP-“Karabakh is Azerbaijan” Milli Platformu Türkiye Cumhuriyeti Genel Koordinatörlüğü bünyesindeki Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği ve Tedev-Türk Edebiyat Vakfında Demokratik Azerbaycan Cumhuriyetinin Kuruluşunun 105. yıl dönümü ve Haydar Aliyevin 100. Yılında anım Konferansı gerçekleştirilmiştir. Tedev-Türk Edebiyatı vakfında gerçekleşen konferansın açılış konuşmasında Tedev Başkanı Serhat KABAKLI, Mavi Vatan Doktrininin müellifi Tümamiral Cihat YAYCI, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının Ekonomik Politikaları Kurulu üyesi Dr Hakan YURDAKUL ve Güvenlik ve terörizm Espiyonaj psk harp uzman Dış operasyonlar daire başkanı Dr Erdal ALACA tarafından gerçekleştirilmiştir
Azerbaycan Cumhuriyetinin 105. Kuruluş Yıl Dönümü İstanbul'da Kutlandı

Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği Başkanı Dr Elvin ABDURAHMANLI